Řada RTV

Univerzální terénní vozidlo

Robustní, výkonná a spolehlivá vozidla řady RTV, jsou originální a vysoce efektivně řešená transportní, terénní vozidla. Díky účelnému a promyšlenému využití řady progresivních, konstrukčních prvků poskytují všestranné (bez nadsázky univerzální) možnosti uplatnění.

Motor

Tříválcový kapalinou chlazený naftový motor Kubota s výkonem až 24,8 HP, poskytuje dostatečnou sílu pro transport nákladu v obtížně průjezdném terénu.

Hydrostatický převod VHT

Hydrostatický převod s násobičem reagující v závislosti na zatížení, dává RTV jeho sílu. Díky třem jízdním rozsahům se vyznačuje rychlou akcelerací, optimální tažnou silou v každém terénu, vynikajícími jízdními vlastnostmi a bezpečnou jízdou na svazích. Kromě toho pracuje tento systém s vyšší účinností a nižším opotřebením, než řemenové převody, nabízené většinou konkurenčních výrobců.

Přesně reagující hydrostatické řízení

Při jízdě v terénu je nutné se rozhodovat ve zlomcích sekund. RTV má k tomu potřebnou rychlost reakce. Jedná se přitom o první vozidlo této třídy, které je vybavené hydrostatickým řízením.

Stabilní rámová konstrukce

Velmi pevná rámová konstrukce RTV, odolná proti namáhání je vhodná pro dlouholeté použití stroje při velké pracovní zátěži.

Zavěšení zadních kol

Zadní kola jsou zavěšena na společném sdruženém ramenu nápravy De Dijon, s listovými péry a tlumiči. Tím jsou nárazy při jízdě v neschůdném terénu co nejvíce eliminovány.

Spolehlivá mokrá kotoučová brzda

Jízda v kopcovitém terénu znamená časté brzdění. S hydraulicky ovládanou mokrou kotoučovou brzdou můžete zastavit rychle a bez vynaložení velké síly. Má zvláště dlouhou životnost, takže nedochází ke snížení výkonu v důsledku opotřebení.

Velká světlá výška nad zemí

Díky mimořádné výšce nad zemí (přibližně 20 cm) je možné s RTV jezdit bez problémů v neschůdném a neznámém terénu. Pro vynikající stabilitu a vysoký jízdní komfort disponuje stroj širokým rozchodem a širokými pneumatikami.

Přístrojová deska

Abyste mohli nepřetržitě sledovat silnici, je přístrojová deska uspořádána tak, že je možné důležité provozní parametry odečíst jedním pohledem. Je na ní namontovaná světelná signalizace mimo jiné pro stav oleje, kontrolu dobíjení a mnoho dalších funkcí.

Velká ložná plocha se zvedáním

Ať dopravujete velký náklad, nebo menší množství materiálu, obojí můžete bezpečně uložit na zvláště velké ložné ploše. Pravý hydraulický zvedací systém umožňuje snadné vyklápění pomocí jediné páky. RTV může bez problémů transportovat Europaletu (1,2 m).

Čelní ochranný rám u vybraných modelů

Na rozdíl od jiných strojů, které jsou v prvé řadě vybaveny čelním ochranným rámem z dekorativních důvodů, poskytuje vysoce odolný čelní rám z oceli dobrou ochranu.

Komfortní sedačka

Pro nejvyšší jízdní komfort je RTV vybaven dvěma velkoryse čalouněnými samostatnými sedačkami. Pro větší bezpečnost cestujících jsou namontovány bezpečnostní pásy s dvojitou bezpečnostní funkcí a boční držadla.

Bezpečnostní ochranný rám

Pro zajištění optimální ochrany řidiče je RTV vybaveno ochranným rámem (ROPS), který lze na objednávku doplnit čelním sklem a ochrannou stříškou nebo nahradit ho kabinou ( rovněž na objednávku).

Systém osvětlení a držák registrační značky u vybraných modelů

Vedle bezpečnostního ochranného rámu a dvou sedaček (pro řidiče a spolujezdce) s bezpečnostními pásy patří systém osvětlení včetně světlometů, ukazatelů směru jízdy, zpětným zrcátkem a odrazkami, a držák registrační značky. Do úplného vybavení pro provoz na veřejných komunikacích. Toto vybavení rozšiřuje možnosti využití vozidla. Můžete jezdit v nejnáročnějším volném terénu, ale také na veřejných cestách a silnicích.



Řada RTV

Univerzální terénní vozidlo