Řada M7

Zemědělský traktor

Budoucnost pro zemědělství a životní prostředí

Vydali jsme se tou nejlepší cestou, která učiní vaši práci v zemědělství jednodušší a efektivnější. Zaměřili jsme se hlavně na vztahy mezi zemědělskými činnostmi a pracovníky, stejně tak i mezi zemědělskými činnostmi a životním prostředím. Uvědomujeme si, že pouze pokud bude životní prostředí čistší, může mít zemědělská výroba vyšší úroveň a lidé mohou žít plnohodnotnější život. Vrátili jsme se k základům a snažili se najít řešení problémů, kterým čelí zemědělci na celém světě. Zkoumali jsme minulost, současnost i budoucnost v oblasti zemědělství a představovali si, jaký by měl být ideální traktor, aby byly každodenní úkoly v zemědělství v budoucnu jednodušší a efektivnější s přihlédnutím k čistšímu životnímu prostředí. No a proto jsme pokračovali dále a postavili pro vás traktor zcela nové dimenze. Dovolujeme si vám představit Kubotu M7001 – nejvýkonnější, nejschopnější, nejpohodlnější a nejčistší traktor, který jsme kdy vyrobili. Proto si zaslouží být nazýván vlajkovou lodí ve flotile našich zemědělských traktorů.

Motor Kubota V6108

Tento motor se může pochlubit nejnovější technologií a splněním emisního limitu Euro 4. Elektronicky řízené vstřikování Common Rail upravuje ideální načasování a množství vstřikovaného paliva v několika fázích pro optimální spalování. Tímto dosáhnete nižší spotřeby paliva, vyšší účinnosti a nižší hlučnosti motoru. Redukcí oxidů dusíku ve výfukových plynech spolu se systémem vstřikování AdBlue, kombinací s filtrem pevných částic (DPF) a recirkulací výfukových plynů (EGR) je zajištěno, aby motor nejen splňoval nejpřísnější současné emisní předpisy, ale výrazně je i překračoval.

Power Boost

Výkon je klíčovou vlastností traktoru. Tento údaj udává předpoklady, jak rychle a efektivně bude traktor pracovat. Někdy je těžké zajistit potřebný výkon pro práci, obzvláště pokud jde o krátkodobý požadavek. Optimální průběh a využití výkonu motoru zajišťuje systém Power Boost – tj. systém s automatickým procesem okamžitého navýšení výkonu motoru.

Velké nádrže na palivo a AdBlue

Čas strávený u čerpací stanice je čas, kdy traktor nepracuje. Abyste mohli déle pracovat bez nutnosti tankování, je M7001 vybaven extra velkými nádržemi pro pohonné hmoty (330 l) a AdBlue (38 l).

K-VT (Kubota – Variable Transmission)

K dispozici pro M7001 ve verzi Premium K-VT. Tato převodovka poskytuje prakticky nekonečné množství rychlostí vpřed a vzad, takže můžete pracovat optimální rychlostí s jakýmkoli přídavným zařízením. Vysoce citlivá a spolehlivá převodovka K-VT má také schopnost dynamického brzdění motorem, udrží kontrolu nad traktorem a konstantní rychlost jízdy při sjíždění svahů.

Powershift 4 rychlosti × 6 skupin

M7001 může být vybaven také jednoduchou a spolehlivou Powershift převodovkou Kubota. V základním
rozsahu poskytuje 4 rychlosti vpřed a 4 rychlosti vzad v 6 rychlostních skupinách. Celkově tedy máte k dispozici 24 rychlostí vřed a 24 rychlostí vzad. Změnu směru jízdy je možné provést bez použití spojkového pedálu. Vzhledem k tomu, že máte mnoho rychlostí na výběr, je snadné zvolit tu správnou rychlost pro každou práci!

Plazivé rychlosti Creep – 40/40 (celkem)

Některé úkony není možné provést správně při standardním rozsahu pracovních rychlostí. To je důvod,
proč vám Kubota M7001 dává možnost přidat dalších 16 rychlostí vpřed a 16 rychlostí vzad (celkem 40 vpřed/40 vzad).

ECO 40 km/h / 50 km/h

Rychlost a tažná síla mají velký význam zejména při přepravě. Eco mode umožňuje zachování přepravní rychlosti 40 km/h resp. 50 km/h při dosažení nižších otáček motoru. Dojde tím k značné úspoře množství
paliva, snížení hladiny hluku a výraznému zvýšení komfortu obsluhy v kabině (max. rychlost závisí na legislativních předpisech každé země).

Volba optimální pojezdové rychlosti

Traktor Kubota M7001 je navržen tak, aby dosahoval mimořádně vysoké úrovně ovladatelnosti. Jedním z těchto prvků je automatická změna rychlosti, odpovídající provozní situaci a návrat do optimální rychlosti, což umožňuje obsluze se plně soustředit na jízdu. Jsou pro vás připraveny moduly pro jízdu po silnici (Travel) a pole (Field), kde převodovka reaguje podřazením o 2 stupně v závislosti na pohybu ramen zadního tříbodového závěsu. Tento režim také minimalizuje změnu otáček vývodového hřídele.

Multifunkční páka (Premium model)

Pro ovládání více funkcí s menším úsilím vyvinula Kubota unikátní multifunkční ovládací páku, na kterou soustředila všechny hlavní funkce. Vaše pravá ruka může obsluhovat multifunkční páku a levá ruka se plně věnuje řízení traktoru. Ovládání traktoru už nemůže být jednodušší, pohodlnější a hlavně bezpečnější.

Multifunkční páka (Standard model)

Standardní model je vybaven jednoduchou multifunkční pákou. Umožní vám změnu směru jízdy, ovládání uzávěrky diferenciálu, ovládání zadního 3bodového závěsu a další.

Perfektní výhled a odhlučnění kabiny

Když jste na polích od úsvitu do soumraku, chtějte podmínky, které vám zajistí komfort a efektivní práci, dokud není hotovo. M7001 má extra prostornou kabinu, která je navržena s pouhými čtyřmi rohovými sloupky. Toto řešení vám zajistí prakticky neomezený výhled všemi směry. Dalším důležitým parametrem při vývoji kabiny bylo snížení hladiny hluku z vnějšího prostředí na minimum, aby mohl řidič pracovat v klidu a pohodlí po celý den.

Odpružení kabiny

U M7001 si můžete zvolit systém odpružení kabiny. V nabídce je pneumatické, mechanické (pružiny) a uložení na silenblokách.

3stupňový systém odpružení přední nápravy

Adaptivní odpružení přední nápravy u M7001 zajistí komfortní jízdu stejně jako stabilní a přesný provoz, kde není odpružení přední nápravy žádoucí. Tuhost odpružení může být nastavena ručně nebo automaticky ve třech úrovních či uzamčena pro speciální aplikace.

Přední 3bodový závěs (na přání)

Přední 3bodový závěs přidává ještě více na všestrannosti M7001.

Přední vývodový hřídel (na přání)

Pro M7001 je v nabídce přední vývodový hřídel, který poskytuje vyšší všestrannost a produktivitu.

Auto PTO on/off a ovládání zadního 3bodového závěsu

Nedocenitelní pomocníci pro vaše pohodlí při připojování a odpojování přídavných zařízení.

Hydraulika (Premium)

M7001 v modelu Premium nabízí prémiovou hydrauliku, jako je CCLS a variabilní průtok, které mohou zvládnout celou řadu funkcí ve stejnou dobu, nezávislé čerpadlo s výkonem 110 litrů a elektronické ovládání až pěti hydraulických ventilů.

Hydraulika (Standard)

M7001 ve standardním provedení má otevřený systém s výkonem hydraulického čerpadla 80 litrů a mechanické ovládání až čtyř hydraulických ventilů.

Zadní vývodový hřídel (540/540E/1000/1000E)

Kubota M7001 vám nabízí 4 rychlosti zadního vývodového hřídele ve standardním provedení. Možnost rychlé volby otáček zadního vývodového hřídele vám dává neomezené možnosti práce s různým nářadím. Nezávislý vývodový hřídel lze zapnout a vypnout bez zastavení traktoru pomocí jediného ovládacího knoflíku.

Vysoká nosnost zadního 3bodového závěsu

Zadní 3bodový závěs kategorie III nabízí zvýšenou nosnost, kterou vyžaduje těžší přídavné zařízení. Masivní provedení M7001 umožňuje připojit přídavné zařízení s hmotností až 9 000 kg.

All-in-one (pouze pro verze Premium a Premium K-VT)

Všechny požadované funkce M7001 jsou zobrazeny na velkém dotykovém LCD displeji. Úpravu a nastavení provedete pouhými doteky prstu. Ovládání traktoru a zařízení prostřednictvím ISO-BUS, GPS navigace s kompatibilním automatickým naváděním je na panelu intuitivně uspořádáno. Je zde i jednoduchá možnost úpravy zobrazovaných dat.

ISO-BUS konektor

M7001 je kompatibilní s jakýmkoli ISO-BUS konektorem. Informace z připojeného zařízení jsou zobrazována na LCD displeji, přes který můžete rovnou zařízení nastavovat a ovládat. Již nebudete muset instalovat ovládací skříně, speciální monitory, elektrické napájení a vedení.

Automatické navádění

Vestavěný GPS modul dává M7001 možnost sledovat vlastní pohyby traktoru, zobrazovat informace na displeji a provádět širokou škálu automatických operací řízených prostřednictvím GPS.

Automatické řízení

Vědět přesně, kde jste a kterým směrem se pohybujete, umožňuje ovládat řadu funkcí, které zlepšují přesnost a efektivitu práce.

Systém řízení

Management řízení M7001 pracuje s GPS a s připojeným zařízením prostřednictvím ISO-BUS. Kompatibilní zařízení provádí plně automatizované operace podle přizpůsobitelného programu. Například, je-li dosaženo konce řádku, obsluha může jednoduše stisknout tlačítko pro spuštění sekvence operací. Automaticky se stroj zastaví, zvedne, otočí a opět sníží. Management umožňuje obsluze soustředit se na manévrování a pomáhá zajistit přesnější zatáčení a dosáhnout vyšší efektivity práce. K dispozici jsou
připravené programy pro různé úkoly, ale každý si je může přizpůsobit dle jeho speciálních potřeb a uchovat v paměti pro příští použití.

Čelní nakladač

Originální čelní nakladač Kubota s integrovaným joystickem výrazně zjednodušuje práci s čelním nakladačem. Umístěním joysticku pro ovládání čelního nakladače přímo na konzoli jej máte vždy v ideální poloze a vy se můžete soustředit pouze na práci před sebou.

Rychloupínací systém

Obsluha může rychle připojit nebo odpojit současně všechny hadice prostřednictvím jedné páky.

Rychlá demontáž a montáž nakladače

Sejmutí a nasazení čelního nakladače už nemůže být jednodušší díky integrovaným podpěrám a absenci  jakéhokoliv nářadí.

Tlumič rázů

Tlumič pomáhá minimalizovat rázy, které vznikají na výložníku nakladače při jízdě s traktorem po silnicích a účelových komunikacích.

Třetí funkce

Dovybavení třetí funkcí vám umožní využití nakladače i pro příslušenství s dalším hydraulickým okruhem (např. vykusovače apod.).

Mechanický paralelogram

Žádná táhla nad výložníkem nakladače, která překážejí ve výhledu. Kubota pro M7001 připravila nový nakladač s mechanickým samonivelačním systémem, který zajišťuje ničím nerušený výhled vpřed.



Řada M7

Zemědělský traktor