Řada M60

Zemědělský traktor

Traktory řady M60 jsou výkonné, snadno ovladatelné, úsporné a s nízkými emisemi.

Motor

Elektronicky řízený vysokotlaký systém Common Rail (CRS), ve spojení s 4-ventilovou technikou a technologií přímého vstřikování (E-CDIS) nabízí vyšší výkon, lepší průběh křivky kroutícího momentu a nižší spotřebu paliva. Motory byly speciálně navrženy pro použití v zemědělských traktorech.

Filtr pevných částic (DPF)

Snižuje škodlivé emise, aby byly splněny nejnovější emisní normy.

Constant RPM Management

U traktorů série M60 je elektronický systém automatického nastavení konstantních otáček motoru. Po jeho zapnutí motor udržuje konstantní navolené otáčky i při změně zatížení.

Převodovka

Plně synchronizovaná 6-stupňová převodovka s dvoustupňovým násobičem řazeným pod zatížením DUAL SPEED poskytuje veškerý výkon a efektivitu potřebné při práci. Ve snadném dosahu obsluhy je páka řazení 3 jízdních skupin, s nimi traktor disponuje celkem 36 stupni pro jízdu vpřed a 36 stupni pro jízdu vzad, včetně plazivých rychlostí. Funkce ECO Speed umožňuje dosažení maximální rychlosti 40 km/h při otáčkách motoru snížených o 20% a tím snížení hluku, opotřebení a spotřeby paliva. M8560 a M9960 jsou vybaveny zámkem převodovky při parkování. Vícelamelová mokrá spojka zaručuje dlouhou životnost.

Hydraulický reverz

Změna směru jízdy vpřed/vzad je snadná díky hydraulickému reverzu řazenému pod zatížením. Páka reverzu je umístěna na sloupku volantu ve snadném dosahu obsluhy. Vícelamelová mokrá spojka ulehčuje práci s čelním nakladačem a zvyšuje produktivitu a ovladatelnost.

Kabina

Kabina série M60 byla zcela přepracována. Zaoblené sklo zlepšuje výhled a zvětšuje prostornost. Vysoká kabina poskytuje více místa nad hlavou a většina ovladačů byla přesunuta pro snadnější používání.

Standardně je dodávána klimatizace a se 6ti nastavitelnými výdechy v přístrojové desce lze snadno dosáhnout optimálního proudění vzduchu.

Páčka elektronicky ovládaného ručního plynu vyžaduje méně síly a umožňuje snadnější a přesnější regulaci.

Brzdný systém

Traktory Kubota jsou vybaveny hydraulickým brzdným systémem s vícelamelovými brzdami v olejové lázni. Při brzdění se automaticky zapne pohon přední nápravy.

Hydraulika

Traktory série M60 jsou vybaveny hydraulickým čerpadlem o výkonu 64.4 l/min při tlaku 196 bar.

Zdvihací síla tříbodového závěsu je 4.100 kg, ramena závěsu jsou vybavena rychloupínacími háky.

Sériově dodávané 2 přídavné hydraulické okruhy lze rozšířit na 3 + ventil s regulací průtoku.

Samosvorný diferenciál

Standardně dodávaný samosvorný diferenciál přední nápravy, spolu s elektrohydraulickou uzávěrkou diferenciálu zadních kol zajišťují trakci a stálý výkon v nejobtížnějších podmínkách.

Přední náprava

Pohon přední nápravy lze zapínat a vypínat za jízdy pod zatížením, pouhým stisknutím jednoho přepínače.

Díky převodu dvojitým kuželovým soukolím jsou traktory Kubota maximálně obratné. Tento systém, kompletně uzavřený v olejové lázni zaručuje dlouhou životnost, snadnou údržbu a oproti standardním kloubovým převodům umožňuje dosáhnout extrémně malého průměru otáčení pouze 3,8m a velké světlé výšky stroje.



Řada M60

Zemědělský traktor