Řada M-GX

Zemědělský traktor

Traktory řady Grand X disponují novými, přímo na míru vyvinutými motory Kubota. Systém centrálního přímého vstřikování E-CDIS se 4-ventilovou technikou a elektronicky řízeným vysokotlakým vstřikováním Common Rail zaručuje optimální průběh točivého momentu a výkonu motoru, nízkou spotřebu paliva a tichý chod motoru bez vibrací.

Díky systému recirkulace výfukových spalin ( EGR ) a filtru pevných částic ( DPF ) motory splňují nejpřísnější emisní limity Euro IIIB.

Převodovka Kubota Intelli-Shift

Řada M-GX 3 jízdní skupiny po osmi rychlostních stupních řazených pod zatížením, celkem tedy 24 rychlostí pro jízdu vpřed a vzad. Na objednávku lze traktor dovybavit přídavnou skupinou superplazivých rychlostí a zvýšit počet převodových stupňů na 32/32. Ve standardní výbavě je systém automatického řazení, který umožňuje řazení až 4 převodových stupňů v závislosti na zatížení traktoru a který spolupracuje s funkcí ukládání požadovaných otáček motoru do paměti a systémem automatického udržování konstantních navolených otáček ( Work Cruise ).

Ovládání

Dlouhý rozvor traktorů série Grand X přináší velkou stabilitu a jízdní komfort při přepravě a vysokou trakci a tažnou sílu při polní práci. Naopak díky patentovanému systému Bi-Speed stroje disponují obratností, která je obvyklá spíše u menších kompaktních traktorů ( vnitřní průměr otáčení 4,0 m bez brzd! ).

Ve standardní výbavě nejvyššího modelu Kubota M135GX-S je hydraulicky odpružená přední náprava. 3-stupně tuhosti odpružení, možnost automatického režimu a vypnutí odpružení umožňují snadno nalézt nejvhodnější nastavení pro všechny jízdní režimy.

Kabina

Pro traktory Kubota řady Grand X byla vyvinuta zcela nová kabina řidiče. Z hlediska prostoru, prosklené plochy a výhledu z místa řidiče kabina nastavuje nový standard v této kategorii traktorů.

K maximálnímu komfortu a výhledu přispívají bezrámové dveře, absence B-sloupků, střešní okno, umístění jednotek klimatizace a topení pod podlahu kabiny a výdechy ventilace v přístrojové desce.

Příslušenství

Zvýšená zvedací síla zadního 3-bodového závěsu umožňuje použití těžkých pracovních nástrojů. Ve standardní výbavě traktorů Grand X je elektronická regulace, která zaručuje přesné ovládání závěsu.

Jako pro všechny traktory Kubota, i pro novou sérii Grand X existuje bohatý výběr příplatkové výbavy, z těch nejdůležitějších např. čelní 3-bodový závěs a vývodová hřídel, přídavné hydraulické okruhy a originální čelní nakladač Kubota, vyvinutý přímo na míru traktorům série Grand X.



Řada M-GX

Zemědělský traktor