Řada G

Dieselové profesionální žací traktory s integrovaným sběrným košem.

Dieselové traktorové sekačky řady G23 a G26 navazují na předcházející, velmi úspěšné modely G18 a G21. Tato zcela nová koncepce traktorových sekaček je určena speciálně pro profesionální uživatele a zdokonaluje technické řešení, předcházejících v praxi osvědčených modelů.

Spojení hydrostatické převodovky a silnějšího dieselového motoru Kubota o výkonu až 26 HP zaručuje vynikající výkon.

Pohon dvounožového, mezinápravového žacího ústrojí a pohon mezi noži sečení je provedený klikovými hřídelemi, nikoliv klínovými řemeny.

Sběrné koše LD i HD mají větší objem, přičemž sběrný koš HD je možné hydraulicky zvednout a vysypávat z výšky až 1930 mm.

Motor

Kapalinou chlazený tříválcový dieselový motor Kubota o výkonu až 26 HP s vysokým vzestupem točivého momentu zaručuje, že je možné snadno zvládnout i nejtěžší práce. Je umístěný na gumových silentblocích za účelem tlumení vibrací a odhlučnění.

Podvozek

Díky nové konstrukci podvozku Kubota jehož základ je vyroben z profilového ocelového plechu jsou modely G mimořádně robustní a trvanlivé. Tento podvozek odolává deformacím, hlavně v obtížných podmínkách plného profesionálního nasazení a podílí se na dlouhodobé životnosti stroje.

Elektrické servořízení

Tato podpora řízení umožňuje řidiči přesné ovládání stroje bez ztráty výkonu. Jakmile je volant natočen, zapíná se elektromotor, který podporuje ovládání volantu.

Hydrostatická převodovka

Vysokovýkonná hydrostatická převodovka Kubota byla vyvinutá speciálně pro tento model. Točivý moment se od motoru k převodovce přenáší hřídelí a využívá téměř plný výkon motoru k pohonu kol.

Palivová nádrž

Objem až 22 litrů. Při rozsáhlém sečení máte více času na provedení práce bez zastávek kvůli tankování.

Žací ústrojí

Dvounožové žací ústrojí s bočním výhozem se širokým záběrem a hydraulicky ovládaným zdvihem sečení. Přenos výkonu od motoru na převodovku sečení je kardanem.

Hydraulické zvedání žacího ústrojí

Zdvih žacího ústrojí je ovládaný hydraulicky. Výška sečení je předem nastavitelná do třinácti poloh, takže se může snadno ovládat pomocí páky ze sedačky řidiče. Volbou přesné západkové polohy páky zvolíte výšku, která je nejvhodnější pro vaše potřeby.

Sedadlo

Odpružená a pohodlná sedačka snižuje únavu obsluhy při dlouhodobém pracovním nasazení. Rovná podlaha stanoviště řidiče poskytuje dostatek prostoru pro nohy a rovněž zlepšuje a zpříjemňuje pohodlí při práci.



Řada G

Dieselové profesionální žací traktory s integrovaným sběrným košem.