Řada L

Malozemědělský traktor

Již více než 10 let patří traktory KUBOTA standardní série L na celém světě k nejoblíbenějším strojům. Díky svým četným zlepšením je tento diesel traktor nové generace ještě výkonnější a uživatelsky všestrannější. Prostorné a přehledné místo pro řidiče, štíhlá a moderní konstrukce, výkonný motor, všestranné reverzní ústrojí, velká palivová nádrž, maximálně funkční čelní nakladač a mnoho dalších. Standardní traktor Kubota řady L tak nabízí celou řadu zlepšení pro provádění nejrůznějších úkonů od péče o krajinu až po práce v zemědělství.

Motor

KUBOTA je známá po celém světě výkonnými motory s dlouhou životností. Také dieselový motor v traktoru řady L s výkonem až 60 HP  si poradí s každou prací. Robustní motor má vysoký výkon, vysoký točivý moment a nízkou emisi škodlivých látek. Vyrovnávací hřídele zajišťují klidný chod motoru a minimalizované vibrace.

Hydrostatická převodovka HST u vybraných modelů

Nastavení této hydrostatické převodovky se u moderních pracovních strojů provádí prostřednictvím hydraulického posilovače. Nezávisle na zatížení umožňuje tento systém klidný chod při vynaložení minimální obslužné síly. Změna směru jízdy vpřed a vzad a změny rychlosti probíhají jistě a jednoduše. Hydrostatická převodovka redukuje vibrace a hlučnost a současně umožňuje zvýšení komfortu a výkonnosti.
Třístupňová převodovka umožňuje optimální přizpůsobení se jakémukoliv požadavku. Plynulá funkce tempomatu udržuje v případě potřeby, např. při sečení, konstantní pracovní rychlost.

Prostorné místo pro řidiče

Rovná podlaha a prostorné místo pro řidiče nabízí dostatek místa pro obsluhu, zavěšené pedály nabízejí velký prostor pro nohy a komfort při práci.

Komfortní hydraulické řízení hnací hřídelí a obsluha zadního zvedáku

U traktorů řady L se nezávislá zadní hnací hřídel zapíná hydraulicky bez ovládání pedálu spojky. Držák horního ramene a snadno přestavitelné stabilizátory spodního ramen jsou dodávány sériově



Řada L

Malozemědělský traktor