Řada F

Dieselové profesionální žací traktory s čelním sečením

Výkonné profesionální sekačky s čelním sečením s vysokou produktivitou a dlouhou životností. Jejich konstrukční řešení se opírá o provozní zkušenosti s osvědčenými a oblíbenými modely řady F. Byly vyvinuty speciálně pro nejnáročnější způsoby využití a je možné klást na ni ty nejvyšší nároky. Jsou vybaveny dieselovým motorem Kubota s výkon až 36 HP. Vyznačují se vynikajícím žacím výkonem a vysokým jízdním komfortem. Mají všechny předpoklady k provedení většího množství práce za kratší dobu. Silnější motor umožňuje montáž žacího ústrojí s větším záběrem (až 1,8m) a tím zvýšení žacího výkonu.

Dieselový motor Kubota s výkonem až 36 HP

Umožňuje rychlou a efektivní práci. Vysoká vzestupná křivka krouticího momentu garantuje velmi dobré vlastnosti i při extrémním zatížení. Také u  vysoké a vlhké trávy je možné dosahovat vysoký výkon, aniž zůstává tráva neposečená. Motor je díky zlepšenému spalování, nízké úrovni vibrací a hluku, jakož i snížené spotřebě pohonných hmot, příznivý vůči životnímu prostředí a výrazně ekonomický.

Hydrostatická převodovka

Výkonná hydrostatická převodovka zabezpečuje rychlejší odezvu a víc energie při náročném sečení. Pomocí pedálu je možné ovládat směr jízdy vpřed/vzad, jízdní rychlost až 20 km/h při jízdě vpřed a 11 km/h. při jízdě vzad. Obsluha má volné ruce pro ovládání volantu a řízení –  výsledkem je vyšší produktivita práce.

Hydrostatické servořízení a přestavitelný volant

Snižuje zátěž řidiče a umožňuje bezproblémové sečení kolem stromů a  jiných překážek. Přestavitelný volant usnadňuje nastupování a  vystupování obsluhy.

Zvedací síla hydrauliky

Zvedací síla hydrauliky je zvýšená o 40%, propůjčuje řadě F  mnohostranné využití, které je potřebné pro různé doporučené příslušenství s čelní montáží.

Automatické zapínání náhonu na všechna kola u vybraných modelů

Funguje při jízdě vpřed i vzad a automaticky reguluje přenos síly na kola. Umožňuje snadné a efektivní projíždění zatáček při optimální ochraně trávníku. Náhon na všechna kola může být aktivován také trvale.

Velká palivová nádrž

Objem až 61 litrů. Při rozsáhlém sečení máte více času na provedení práce bez zastávek kvůli tankování.

Žací ústrojí

Je vyrobené z vysoce kvalitní oceli o síle 4,5 mm a má delší životnost než starší modely žacích ústrojí. Může proto spolehlivě pracovat řadu let při minimálních nákladech na údržbu. Je namontované dostatečně vysoko nad zemí a  umožňuje efektivní sečení vysoké trávy, kterou nastaví do polohy v níž je možný rychlý a čistý střih.
U vybraných modelů je žací ústrojí možno sklopit o celých 90° a získat tak bezproblémový přístup k nožům a spodní straně žacího ústrojí. Zcela jednoduché je díky tomu čištění a údržba.
V přední části žacího ústrojí jsou namontována dvě velká opěrná kola, která se mohou nezávisle na sobě otáčet o 360°. Tato kola zaručují přesné vedení žacího ústrojí a ve spojení s kladkami zabraňují poškození trávníku.

Kardanový pohon

K pohonu žacího ústrojí není použito řemenů ani řemenic, ale hnací hřídel, která zabezpečuje přenos hnací síly od motoru k pracovnímu zařízení přímo a bez omezení. Tento pohon má snadnou údržbu a vyznačuje se vysokou spolehlivostí.

Sedadlo řidiče Deluxe u vybraných modelů

Sedadlo s vysokou zadní opěrkou a vzájemně nezávisle nastavitelnými funkcemi (zatížení sedadla, otočné loketní opěrky, úhel opěry zad, područky) je možné nastavit dle potřeb každého řidiče a nabízí optimální komfort snižující únavu při sečení v delších pracovních intervalech.



Řada F

Dieselové profesionální žací traktory s čelním sečením